Invent

Implantat & Kirurgi


Implantat

Implantat är idag den bästa tekniken för att skapa nya, konstgjorda tänder. Än så länge är den tyvärr också den dyraste. Att ersätta tänder med implantat är en ganska lång process, men när de väl är på plats fungerar de som riktiga. tänder.

Om du har förlorat en eller flera tänder kan du behöva få nya, konstgjorda tänder. Kanske behöver du ett eller flera implantat för att fästa de konstgjorda tänderna på. Om du har förlorat flera eller alla tänder kan implantatet också användas för att fästa andra typer av tandersättningar.

Ett implantat är en slags konstgjord rot i form av en skruv av titan med flera delar, som tandläkaren skruvar fast i käkbenet vid en operation. Titanets unika egenskap att växa samman med käkbenet gör implantatmetoden möjlig.

Hur går det till att få implantat?

Behandlingen börjar med ett par undersökningar för att avgöra om en implantatoperation är en möjlig och bra lösning. När vi är säkra på att det kommer att fungera bra får du träffa en käkkirurg, som under en operation fäster titanskruvar i tandbenet. Läkningstiden är tre till sex månader. Under den tiden behöver du inte vara tandlös utan får hjälp med en tillfällig lösning av din tandläkare.

När titanskruvarna har läkt in i käkbenet fästs pelarna som de nya tänderna ska fästas vid. Sista steget är att framställa själva tänderna och sätta fast dem på implantaten. Efter några justeringar brukar det bli färdigt på 2-4 veckor.

Tänk på att…

Med implantat är det viktigare än någonsin att sköta munhygienen ordentlig. Annars finns det risk för infektioner. Rökning försämrar inläkningen av skruven i käkbenet. Det är också viktigt att du går på regelbundna kontroller hos oss. Du som har fått implantat bör gå på hygienist kontroller minst 2 gånger per år.

Kirurgi

Ibland blir en tand så skadad eller infekterad att den inte går att rädda. Då måste den tas bort.Det händer också att friska tänder behöver tas ut, till exempel visdomständer som inte får plats.

Vi erbjuder tandborttagning på Odengatans Tandvård. Vid komplicerade eller särskilda behov har vi specialisttandläkare som kan hjälpa dig.

 

Aktuellt

 

  • Vi tar emot nya patienter.
  • Nyhet: Vi utför tandblekning med Beyound Polus® lampan! Välkomna!

Karta

Hitta till oss

Kommunallt: T-Rådmansgatan, därefter 6 min gång. Från T-stationen Tekniska Högskolan är det 9 min gång.

Med bil: Från Parkeringshuset Norra Real på Tulegatan 14-16 är det 6 min till fots.

Telefoner

08-10 78 78

Jour: 0704 96 16 82

Scroll to top